|
Wielka prośba
|
|
03-06-2010, 17:21 PM
|
||||
|
||||
|
Wielka prośba
Wchodzi do zakrystii ogórkowej, przypominającej swoim kształtem drewniany słoik
Ojcze Talerzu! Przychodzę z bardzo ważną sprawą! Czy zechciałby ojciec udzielić mnie i Lilianie ślubu? Jest ojciec jedynym pełnoprawnym sługą Wielkiego Ogórka!
|
||||
|
03-06-2010, 17:24 PM
|
||||
|
||||
|
RE: Wielka prośba
W zasadzie to myślałem nad rozbudowaniem opisu Kościoła i tym podobym rzeczami żeby Kościół Ogórkowy mógł się poszczycić rozbudowaniem jak ten w Łotrii, m.in. dotyczącym ślubów [zakonnych]. Ale jakby co to mogę wam udzielić ślubu w duchu Wielkiego Ogórka - będzie to nielichy zaszczyt
![]() A potem będzie można jakąś ustawę na temat ślubów cywilnych stworzyć
(-) Talerz de Tocqueville Prezydent Wolnej Republiki Winktown |
||||
|
03-06-2010, 23:31 PM
|
||||
|
||||
|
Pada na kolana
Dziękuję, ojcze, dziękuję! Nie będę całował po stopach, bo, z całym szacunkiem, są brudne! Po rękach też nie, bo to nie wypada... Robi dziwną minę w kierunku Winków zaglądających przez okienko zakrystii |
||||
|
03-07-2010, 10:10 AM
|
||||
|
||||
|
Robi dwuznaczny gest palcami
Koperta mój synu... (-) Talerz de Tocqueville Prezydent Wolnej Republiki Winktown |
||||
|
03-07-2010, 15:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2010 15:25 PM przez Tocza.)
|
||||
|
||||
|
Uch... Ee... Co? Aha, tak, oczywiście, że się przygotowałem.
Podaje ojcu Talerzowi kopertę. Jest dosyć ciężka Całą noc napychałem ją kapslami. Nawet ojciec nie wie, jaki to był mozół. Czy mógłbym ojca prosić o rozpoczęcie ceremonii o godzinie 18 dnia dzisiejszego? |
||||
|
03-07-2010, 16:26 PM
|
||||
|
||||
|
Waży w ręku kopertę po czym zadowolony chowa ją do kieszeni spodni
Postaram się. O 18:00 na IRC'u okey? (-) Talerz de Tocqueville Prezydent Wolnej Republiki Winktown |
||||
|
03-07-2010, 16:32 PM
|
||||
|
||||
|
Nie ma sprawy! Dziękuję, ojcze!
Wychodzi z Kościoła, wrzucając po drodze kapsla do urny na datki opatrzonej napisem "Zbieram na piwo" |
||||
|
03-07-2010, 16:35 PM
|
||||
|
||||
|
Kiedy Tocza odszedł, Talerz zaczął się drapać po głowie
Kurde, ale jak się ślubów udziela? Tego nigdy nam Wielki Ogórek nie powiedział. No cóż, będę improwizował
(-) Talerz de Tocqueville Prezydent Wolnej Republiki Winktown |
||||
|
03-07-2010, 16:58 PM
|
||||
|
||||
|
pojawia się unoszący w powietrzu duch Odyna
Talerzu stare nauki pamiętaj, ślubu a udzielić zdołasz. A na Tocza gdzie.. zamyśla się, nigdy nie umiał gadać jak mistrz Joda. Nagle Tommy spada z luźno przywiązanego sznura i zaczyna kichać od mąki Kurpia, a miało wyglądać tak tajemniczo.. Zaburzenia psychoorganiczne, Charakteropatia, Zespół Charlesa Bonneta, Zespół czołowy, Delirium, Zespół Klüvera-Bucy'ego, Zespół międzymózgowiowy, Otępienie, Zespół skroniowy, Stan pomroczny jasny 10 chorób umysłowych w 1 osobie
|
||||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Portal
Forum
Dziennik Ustaw
Puls Winktown
Winkopedia
Szukaj
Mieszkańcy